Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (2024)

Op een cv-ketel storing zit je nooit te wachten. Je staat onder de douche en het water wordt niet meer warm. Of je zet de thermostaat omhoog, want je hebt het koud, maar er gebeurt niets. Het blijft kil in huis. Soms kun je een storing in je cv-ketel zelf oplossen. Daarvoor hebben we een checklist opgesteld. Heb je alles gedaan, maar is de storing nog niet opgelost, bel dan jouw lokale cv-monteur. Als je een gaslucht ruikt of de koolmonoxidemelder is afgegaan, dan moet je hem met spoed bellen!

085 - 580 2922 99% beveelt ons aan

Snel van je cv probleem af?

24/7 bereikbaar bij spoed

Lokale cv-monteurs

Overal in Nederland

Pinnen is mogelijk

Particulier en zakelijk

Hoge klanttevredenheid

085 - 580 2922

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (1)

Navigeer direct naar

✓ Storing cv-ketel zelf oplossen?

✓ Checklist voor storing in cv-ketel

✓ Ketel resetten, mogelijke oplossing?

✓ Andere mogelijke oplossingen

✓ Storing cv-ketel nog niet verholpen?

Storingscode 4, 5 of 9

Wat kan ik ermee?

Je krijgt geen warm water of de verwarming slaat niet aan. Je controleert de cv-ketel en ziet een storingscode: 4, 5, 9 of 6a bijvoorbeeld. Fijn dat de ketel aangeeft wat het probleem is, maar wat kun je daarmee? Elk merk cv-ketel hanteert haar eigen storingscodes en ze hebben alle eigen betekenissen en oplossingen. De verklaring van elke code vind je in de gebruiksaanwijzing van je ketel: de mogelijke oplossing ook. Sommige storingen zijn makkelijk zelf te verhelpen. In de gebruiksaanwijzing van je cv-ketel lees je daarover. Daar staat ook aangegeven of de inzet van een cv-monteur noodzakelijk of gewenst is.

Kan ik een storing van mijn cv-ketel zelf verhelpen?

Een storingscode in het venstertje van je cv-ketel vertelt je vaak wat het probleem is als je geen warm water uit de kraan krijgt of de verwarming niet aanslaat. In de gebruiksaanwijzing staat mogelijk wat je zelf kunt doen bij een bepaalde storingscode. Soms staat er aangegeven dat er een probleem is met een specifiek onderdeel en dat je daarvoor de hulp van een storingsdienst of cv-monteur nodig hebt. Via onderstaand stappenplan kun je eenvoudige storingen eveneens verhelpen.

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (2)

Checklist storing cv-ketel: 7-stappenplan

Als je geen warm water krijgt uit de kraan en/of de verwarming slaat niet aan, ga dan naar je cv-ketel en doorloop de volgende stappen. Mogelijk kun je de storing zelf oplossen.Let op: noteer bij toestellen zonder waakvlam eerst de storingscode. Mocht je de storing niet zelf kunnen oplossen, dan weet de verwarmingsmonteur aan de hand van de storingscode wat er aan de hand is.

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (3)

Zit de stekker van de cv-ketel goed in het stopcontact? Zoniet, steek ‘m erin.

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (4)

Brandt de waakvlam? Zo niet, ontsteek deze dan met de ontstekingsknop.

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (5)

Op welke temperatuur staat de thermostaat? Als de temperatuur op de thermostaat lager staat ingesteld dan de omgevingstemperatuur slaat de verwarming niet aan.

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (6)

Staan de hoofdgas- en/of toestelkraan wel voldoende open? Zo niet, opendraaien en de ketel resetten.

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (7)

Zijn de zekeringen/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast nog heel? Zo niet: herstellen en de ketel resetten.Controleer of er niet ergens een lekkage is of een andere kraan openstaat.

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (8)

Is de waterdruk voldoende hoog? Deze hoort tussen de 1,5 en 2,0 bar te zijn: controleer het waterdrukmetertje. Staat de wijzer in het rood, vul de cv-ketel bij als de druk te laag is.

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (9)

Als je borrelende geluiden in de radiator(en) hoort, betekent het dat er luchtbellen in zitten. Ontlucht de radiatoren met het bij de installatie behorende sleuteltje.

Onze werkwijze

Snel, efficiënt en vakkundig

Aan de hand van deze 4 stappen ben je snel van je cv probleem af!

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (10)

1

Je hebt een cv probleem

Door een storing of een kapot onderdeel zit je met een cv probleem.

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (11)

2

De cv monteur komt eraan

Een belletje naar Cv-Probleem Kwijt en jouw lokale installateur is al onderweg.

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (12)

3

Eind goed, al goed

De installateur lost jouw probleem snel, vakkundig en deugdelijk op.

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (13)

4

Advies van je installateur

Jouw installateur adviseert je over het onderhoud van je cv-ketel om problemen in de toekomst voor te zijn.

Hoe kan ik mijn toestel resetten?

Soms is ‘resetten’ van je cv-ketel genoeg om de installatie weer op gang te krijgen. Maar hoe doe je dat? Je kunt je ketel resetten met de resetknop. Op deze knop staat vaak een R of een sterretje. Soms staat er ‘RESET’ bij. Over het algemeen zitten reset knoppen goed zichtbaar vooraan de ketel, soms aan de onderkant of achter een klepje. De resetknop kan geel, rood of zwart zijn. Heb je de resetknop gevonden? Dan kun je de cv-ketel op de volgende manier resetten:

  • Druk de knop 5 seconden lang in.
  • De cv-ketel start opnieuw op.
  • Slaat de cv-ketel weer aan? Dan is de storing opgelost.
  • Slaat de cv-ketel niet aan? Bel dan jouw lokale cv-monteur.

Wat als mijn toestel geen resetknop heeft?

Het komt ook voor dat een cv-ketel geen resetknop heeft. Dan kun je de ketel resetten door de stroomtoevoer tijdelijk te onderbreken. Trek de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en steek hem terug in het stopcontact. De cv-ketel zal opnieuw opstarten. Gebeurt dat niet of stokt het opstartproces onderweg, neem dan contact op met jouw lokale cv-monteur. Je vindt zijn nummer op deze pagina.

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (14)

Een storing van je cv-ketel kan veroorzaakt worden door een te lage waterdruk in het systeem. Je kunt dat aflezen aan het water drukmetertje. De waterdruk van je cv-ketel moet tussen de 1,5 en 2 bar staan. Als de druk te laag is, valt de ketel uit en dien je het systeem bij te vullen met water. Voor het bijvullen van de CV-ketel heb je een emmer, een handdoekje, een slang en een waterpomptang nodig. Hoe ga je te werk?

  1. Draai de kamerthermostaat omlaag: temperatuur naar beneden (linksom). Wacht tot de cv-ketel is afgeslagen, dat gebeurt vrijwel direct.
  2. Bevestig de vulslang aan de waterkraan. Vul de slang met water en sluit de waterkraan (dit voorkomt luchtbellen in het systeem).
  3. Bevestig vervolgens de andere kant van de vulslang aan de vulkraan (bevindt zich vaak onderaan de ketel of in de buurt van het rode expansievat).
  4. Zet de waterkraan open en draai vervolgens de vulkraan open.
  5. Het water begint te lopen: vul het systeem totdat de drukmeter ca. 1,8 bar aangeeft.
  6. Sluit de vulkraan af. Sluit daarna de waterkraan af.
  7. Vang het restant van het water in de vulslang op in een emmer.
  8. Ontlucht elke radiator met het daarvoor bedoelde sleuteltje. Zet daarna de temperatuurinstelling van de thermostaat weer hoger.

De waterdruk van een cv-ketel moet tussen de 1,5 en 2 bar zijn. Je kunt dat aflezen aan het waterdrukmetertje dat duidelijk zichtbaar is op of bij de ketel. Als de druk te laag is, valt de ketel uit, maar ook als de druk te hoog is geeft de ketel er de brui aan. In dit geval zal er water uit de installatie moeten worden afgetapt. Maar hoe doe je dat? Bij het aftappen van je CV-ketel heb je een emmer, een doekje, een slang en een waterpomptang nodig.

  1. Draai de kamerthermostaat omlaag: temperatuur naar beneden (linksom). Wacht tot de cv-ketel is afgeslagen, dat gebeurt vrijwel direct.
  2. Bevestig de vulslang aan de vulkraan (bevindt zich vaak onderaan de ketel of in de buurt van het rode expansievat).
  3. Doe het uiteinde van de slang in een emmer.
  4. Draai de vulkraan open.
  5. Het water begint te lopen: laat het lopen totdat de drukmeter ca. 1,8 bar aangeeft.
  6. Sluit de vulkraan af en draai de slang er vanaf.
  7. Zet daarna de temperatuurinstelling van de thermostaat weer hoger.

Lukt het je niet om zelf je CV-ketel af te tappen? Neem dan contact op met jouw lokale cv-monteur. Zijn telefoonnummer vind je op deze pagina. Hij komt je graag helpen.

Lucht in je centrale verwarmingssysteem zorgt ervoor dat het systeem niet goed functioneert. De radiatoren geven te weinig warmte af en je hoort borrelende geluiden of de verwarming tikt. Als er lucht zit in het systeem, is dat eenvoudig zelf te verhelpen. Maar hoe? Bij het ontluchten van je CV-ketel heb je een ontluchtingssleutel en een een doekje of dweil nodig. Voordat je het systeem gaat ontluchten, moet je eerst de cv-installatie uitschakelen. Dat doe je door de kamerthermostaat naar beneden te draaien. Begin bij het ontluchten altijd met de radiatoren op de begane grond en werk zo naar boven toe.

Zo ontlucht je je cv:

  1. Draai de kamerthermostaat omlaag: temperatuur naar beneden (linksom). Wacht tot de cv-ketel is afgeslagen, dat gebeurt vrijwel direct. Trek eventueel de stekker eruit.
  2. Zet alle radiatoren helemaal open.
  3. Begin met ontluchten op de begane grond en werk zo omhoog.
  4. Leg het doekje onder de radiator die je gaat ontluchten.
  5. Draai met de ontluchtingssleutel het ventiel van de radiator open.
  6. Wacht tot er water uit het ventiel komt.
  7. Draai het ventiel weer dicht.
  8. Herhaal bovenstaande stappen bij iedere radiator.

Controleer na het ontluchten wel even of de waterdrukmeter nog tussen de 1,5 en 2 bar staat. Staat de drukmeter beneden de 1,5 bar, dan moet je de cv-ketel bijvullen (zie hierboven). Zet na het ontluchten de thermostaat weer op de gewenste temperatuur.

Kan ik een cv-ketel storing zelf oplossen?

Als je de checklist hebt doorlopen en je hebt de oplossing voor je cv-probleem niet gevonden, neem dan zo snel mogelijk contact op met jouw lokale cv-specialist. Je vindt zijn nummer elders op deze pagina. Hij staat je te woord, stelt wat vragen en komt zo snel mogelijk naar je toe. Vergeet niet de storingscode aan hem door te geven, dan heeft hij al een beeld van wat er aan de hand is. Je mag erop rekenen dat jouw cv-probleem dan snel is opgelost!

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (15)

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9

7 beoordelingen

Nianne

Erg snelle service, vriendelijke en professionele monteur. Duidelijke uitleg van wat er mis was.

Syb

Super goed en snel geholpen!

Ron

Mauricio heeft zeer efficiënt gehandeld. En het probleem snel geconstateerd, door eerst de aansturing te checken. Binnen een uur het probleem opgelost...

Lees de hele review

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (17)

Offerte en afspraak regelen

Deze mensen hadden ook last van cv problemen

Binnenkort volgen hier problemen van andere klanten die inmiddels weer vrij van cv problemen zijn!

Storing cv-ketel: Uitleg & oplossing storingscodes (2024)

References

Top Articles
Sheila Carter | The Young and the Restless Wiki
Spa Dream Comes True | Jacuzzi® Spa Owner Review
Pollen Count Los Altos
Noaa Charleston Wv
Satyaprem Ki Katha review: Kartik Aaryan, Kiara Advani shine in this pure love story on a sensitive subject
80 For Brady Showtimes Near Marcus Point Cinema
Flixtor The Meg
Byrn Funeral Home Mayfield Kentucky Obituaries
Sam's Club Gas Price Hilliard
Acts 16 Nkjv
Athletic Squad With Poles Crossword
What is international trade and explain its types?
41 annonces BMW Z3 occasion - ParuVendu.fr
Herbalism Guide Tbc
Goldsboro Daily News Obituaries
Guardians Of The Galaxy Vol 3 Full Movie 123Movies
How to watch free movies online
2024 Non-Homestead Millage - Clarkston Community Schools
What Time Chase Close Saturday
Drago Funeral Home & Cremation Services Obituaries
Kris Carolla Obituary
800-695-2780
60 X 60 Christmas Tablecloths
Simplify: r^4+r^3-7r^2-r+6=0 Tiger Algebra Solver
Canvas Nthurston
The Grand Canyon main water line has broken dozens of times. Why is it getting a major fix only now?
Gia_Divine
Craigslist Southern Oregon Coast
Traveling Merchants Tack Diablo 4
Red8 Data Entry Job
Regal Amc Near Me
Afni Collections
Ardie From Something Was Wrong Podcast
Yu-Gi-Oh Card Database
Chapaeva Age
Laurin Funeral Home | Buried In Work
Merkantilismus – Staatslexikon
Shane Gillis’s Fall and Rise
manhattan cars & trucks - by owner - craigslist
SF bay area cars & trucks "chevrolet 50" - craigslist
Tunica Inmate Roster Release
US-amerikanisches Fernsehen 2023 in Deutschland schauen
The power of the NFL, its data, and the shift to CTV
Pain Out Maxx Kratom
Love Words Starting with P (With Definition)
Headlining Hip Hopper Crossword Clue
Erespassrider Ual
Big Brother 23: Wiki, Vote, Cast, Release Date, Contestants, Winner, Elimination
Random Warzone 2 Loadout Generator
Naomi Soraya Zelda
Skyward Login Wylie Isd
211475039
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 5309

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.